El Museu d'Arts Aplicades de Budapest presenta "Lliris nascuts d'una roca erma": Dissenyadors hongaresos de mobiliari modernista, exposició de mobiliari modernista (1896-1914), començant per l'Art Nouveau hongarès i incloent els dissenyadors més importants de l'estil d'Ödön Lechner. S'hi poden veure els seus dissenys per al mobiliari original del museu, les cadires de braços dissenyades per Marcell Komor per a l'Ajuntament de Subotica o els magnífics dissenys de mobiliari que Ödön Faragó va dissenyar per a la galeria de la Reina Elisabet al Castell de Buda.
Molts dissenyadors modernistes hongaresos sintonitzaven amb les tendències internacionals del nou estil i les obres de Frigyes Spiegel, Pál Horti, József Rippl-Rónai o altres mestres hongaresos desconeguts, mostren la influència de l'Art Nouveau francès, del Jugendstil alemany, la Secession vienesa o l'Arts & Crafts de Gran Bretanya. El museu recorda també el Taller Arts & Crafts de Gödöll?, amb les figures i els seguidors principals -Ede Toroczkai Wigand, Aladár Körösf?i Kriesch, Béla Pálinkás o Károly Kós- compromesos a trobar una "font pura", que van descobrir investigant l'art popular, amb un estil nacional que es mostrava més fidelment en les seves obres que en l'art de Lechner.
La mostra acaba amb els precursors de les tendències que trobem entre les dues guerres mundials -els darrers dissenyadors modernistes que van precedir l'Art Déco i altres moviments modern- on destaca l'art de Béla Lajta que va dissenyar per al mobiliari de la botiga de música Bard en l'estil modernista hongarès, les cadires de l'Institut per a Invidents, utilitzant formes de l'art popular hongarès, i l'Escola de Comerç del carrer Vas amb un estil propi que ja apuntava cap a l'Art Déco. Els trets característics del Modernisme tardà es mostren també en les peces de Lajos Kozma, József Vágó, Miklós Menyhért o Dénes Györgyi.
L'exposició inclou unes cent peces de mobiliari provinents de museus i col·leccions privades hongaresos i estrangers, així com cent vint fotografies, plans i esbossos d'arxiu.