Galeria de fotos

Escala interior de la Casa del Pavo

És, sens dubte, un dels edificis privats més emblemàtics d´Alcoi, reflex de la puixança econòmica que va experimentar la ciutat a començament del segle XX. Aquesta casa, d´estil modernista, va ser construïda en 1908-1909 per l´arquitecte Vicent Pascual Pastor amb la col·laboració d´un dels màxims exponents de la pintura alcoiana del segle XIX, Ferran Cabrera Cantó, que la va convertir en el seu estudi. De la seua façana destaquen els treballs de forja dels miradors i balcons, l´extrem superior amb un mosaic, així com el paó que corona les llindes de les portes -per això, la casa és anomenada així- i els poms de fosa.

Paco Grau

© Paco Grau

Biblioteca modernista del Cercle Industrial

Institució creada en 1868 per la burgesia industrial d´Alcoi. És un edifici la façana del qual, d´estil modernista amb una certa influència vienesa, va ser dissenyada per Timoteu Briet en 1904. Les abelles representen el treball dels industrials i les muses els artistes. Hi apareixen cercles amb fistons, balcons de ferro forjat i estucs amb dibuixos d´estil sezession. A l´interior hi ha diferents espais decorats, on són presents els estils sezession, art déco i art nouveau, i en destaca la Biblioteca i el Saló Rotonda, davall del qual trobem la Gruta (construïda per V. Pascual en 1896).

Paco Grau

© Paco Grau

Fernando Cabrera, 1906. Biblioteca del Círculo Industrial

Paco Grau

© Paco Grau

Salò Llarg del Cercle Industrial

Institució creada en 1868 per la burgesia industrial d\'Alcoi. És un edifici la façana del qual, d\'estil modernista amb una certa influència vienesa, va ser dissenyada per Timoteu Briet en 1904. Les abelles representen el treball dels industrials i les muses els artistes. Hi apareixen cercles amb fistons, balcons de ferro forjat i estucs amb dibuixos d\'estil Sezession.

A l\'interior hi ha diferents espais decorats, on són presents els estils Sezession, Art Déco i Art Nouveau, i en destaca la Biblioteca i el Saló Rotonda, davall del qual trobem la Gruta (construïda per V. Pascual en 1896).

Paco Grau

© Paco Grau

Més imatges

Galeria de vídeos

Més vídeos

Informació turística

tel.:+34 965 53 71 55
fax:+34 965 53 71 53
alcoi@touristinfo.net
www.alcoi.org