Galeria de fotos

Salò Llarg del Cercle Industrial

Institució creada en 1868 per la burgesia industrial d\'Alcoi. És un edifici la façana del qual, d\'estil modernista amb una certa influència vienesa, va ser dissenyada per Timoteu Briet en 1904. Les abelles representen el treball dels industrials i les muses els artistes. Hi apareixen cercles amb fistons, balcons de ferro forjat i estucs amb dibuixos d\'estil Sezession.

A l\'interior hi ha diferents espais decorats, on són presents els estils Sezession, Art Déco i Art Nouveau, i en destaca la Biblioteca i el Saló Rotonda, davall del qual trobem la Gruta (construïda per V. Pascual en 1896).

Paco Grau

© Paco Grau

Antic Parc de Bombers d´Alcoi

Construït en 1915 per la companyia d´assegurances La Unión Alcoyana, empresa que va gestionar el servei d´extinció d´incendis entre els anys 1888 i 1955. És una arquitectura singular i un testimoni d´excepció per a explicar el procés d´industrialització d´Alcoi.

És un edifici que segueix els cànons de l´estil Art Nouveau (estil modernista), obra de l´arquitecte alcoià Vicent Pascual Pastor, en el qual destaquen les decoracions llaurades sobre pedra i una acurada composició simètrica.

Paco Grau

© Paco Grau

Fernando Cabrera, 1906. Biblioteca del Círculo Industrial

Paco Grau

© Paco Grau

Casa d\\\'Escaló. Conservatori de Música i Dansa d\\\'Alcoi.

Façana de l\'antic palauet de l\'industrial tèxtil Enrique García Peidro, dissenyat per Vicent Pascual (1906-1908). Aquest edifici, conegut com a Casa d\'Escaló, ara acull el Conservatori Municipal de Música i Dansa

Elías Seguí

© Elías Seguí

Més imatges

Galeria de vídeos

Més vídeos

Informació turística

tel.:+34 965 53 71 55
fax:+34 965 53 71 53
alcoi@touristinfo.net
www.alcoi.org